Results 1 to 12 of 12

Thread: Kalvemørbrad på gril

  1. #1
    irene's Avatar
    irene is online now Hjælpende have-entusiastisk kattegal med vildkatte på krogen
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Kolding
    Age
    45
    Posts
    2,049

    Kalvemørbrad på gril

    Jeg skal have gæster på lørdag. Der skal vi have kalvemørbrad og jeg vil gerne lave dem på grillen, men hvordan. Jeg har en normal kuglegrill (ikke Weber).
    Hvor lang tid ca
    Hvordan skal jeg forberede dem
    De vejer ca 1.5 kg stykket.
    Hilsen Irene og de 7 pelsdyr

  2. #2
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Århus. Med Å!
    Age
    48
    Posts
    10,181

    Sv: Kalvemørbrad på gril

    Siger man ikke 1 time pr kilo til stege sådan overordnet set? Måske lidt mindre netop til en mørbrad, som vel er forholdsvis lang og tynd (i sammenligning med en mere kompakt nakkesteg f. eks)

    Selve grill-delen har jeg ikke så meget forstand på, jeg har en gasgrill og den kender jeg. Men jeg gik netop over til gas fordi alting altid mislykkedes da vi havde en "almindelig kul kuglegrill"


    Tidligere var jeg indbildsk, men nu er jeg fuldkommen! NU MED ÆRTEBÆLG!

  3. #3
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Århus. Med Å!
    Age
    48
    Posts
    10,181

    Sv: Kalvemørbrad på gril

    Der er forresten et ret godt grillforum her: www.grillguru.dk de er flinke og hjælpsomme. Jeg brugte dem en del sidste år da jeg lige havde fået min nye gasgrill De er en lillesmule Weber-snobbede derinde, men ikke mere end folk her er racekattesnobbede


    Tidligere var jeg indbildsk, men nu er jeg fuldkommen! NU MED ÆRTEBÆLG!

  4. #4
    irene's Avatar
    irene is online now Hjælpende have-entusiastisk kattegal med vildkatte på krogen
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Kolding
    Age
    45
    Posts
    2,049

    Sv: Kalvemørbrad på gril

    Mange tak, for linket. Det vil jeg lige kigge lidt nærmere på.
    Hilsen Irene og de 7 pelsdyr

  5. #5

    Sv: Kalvemørbrad på gril

    Hmmm. Grill er kraftig varme. Det er mere egnet til kød med fedt - ribeye eller T-bone - som kan tåle varmen.

    Jeg ville marinere kalvemørbraden i olie 24 timer i forvejen. Og så moderat varme - god afstand til kullene.

    De skal vel ikke steges grå og kedelige, men være røde inden i. Efter 35 minutter ville jeg skære en mørbrad over.
    Hvis den er rå i kernen, skal den have 10-15 minutter mere.

    vh

    Andreas

  6. #6
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Århus. Med Å!
    Age
    48
    Posts
    10,181

    Sv: Kalvemørbrad på gril

    Grill er ikke KUN kraftig varme Så ville man jo f. eks. ikke kunne lave pulled pork på den.. og det kan man som bekendt godt. Man kan jo sætte en alubakke med vand derned, så holder den temperaturen nede Og så skal man selvfølgelig ikke losse en hel pose kul på


    Tidligere var jeg indbildsk, men nu er jeg fuldkommen! NU MED ÆRTEBÆLG!

  7. #7
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    tilst v/århus
    Age
    44
    Posts
    2,607

    Sv: Kalvemørbrad på gril

    jeg ville nok få fat i en stegholder til grillen, så kødet ikke ligger direkte på grill-risten, på den måde undgås det at kødet bliver branket osv
    har 2 dejlige maine coons dronning gaia og kong ional
    diskuter aldrig med idioter, de trækker dig ned på deres niveau og slår dig med deres erfaring




  8. #8
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    En dejlig by midt på Horns Herred
    Age
    43
    Posts
    5,411

    Sv: Kalvemørbrad på gril

    Indirekte varme, dvs kun kul i den ene side.

    Brun kødet af direkte over gløderne, og flyt det så over i den kolde side.
    Grilles i 20 minutter, af og hvile i 10. Grilles i 20 minutter, af og hvile i 10.

    Så er den saftig og rosa.
    - mvh PiaR

    DK Robdrup
    - Norske Skovkatte

    www.missebarnet.dk

  9. #9
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    En dejlig by midt på Horns Herred
    Age
    43
    Posts
    5,411

    Sv: Kalvemørbrad på gril

    Quote Originally Posted by Andreas View Post
    Hmmm. Grill er kraftig varme. Det er mere egnet til kød med fedt - ribeye eller T-bone - som kan tåle varmen.
    Sikke noget vrøvl

    Alt kan grilles, og både på gas og kul.
    Og det endda med godt resultat.

    Jeg vil vove den påstand at jeg kan styre temperaturen lige så godt på en grill, som en ovn.
    Det gælder om at kende grillen og de briketter man bruger.
    - mvh PiaR

    DK Robdrup
    - Norske Skovkatte

    www.missebarnet.dk

  10. #10
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Smørum
    Age
    28
    Posts
    836

    Sv: Kalvemørbrad på gril

    mht til forberedelse kan jeg anbefale brdr. prices "rub" til pulled pork.
    Jeg laver altid en ordentlig skålfuld for jeg bruger den til alt fra kartofler til kylling

    http://www.dr.dk/DR1/SpisemedPrice/O...ulled_pork.htm

    Så bare gnub den godt og lade den ligge natten over i køleren
    I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.
    Anne, Gucci og Harald

  11. #11

    Re: Sv: Kalvemørbrad på gril

    Quote Originally Posted by PiaR View Post
    Sikke noget vrøvl

    Alt kan grilles, og både på gas og kul.
    ....
    Jovist, man kan også koge kartofler på en grill. Men hvorfor skulle man det?

    Udover det sociale element - at man laver mad ude i haven - så giver en grill to fordele frem for et komfur: Røg fra kul og kraftig varme direkte fra en støbejernsrist. Hvis man ikke vil bruge disse fordele, fordi kødet er for sart, så kan man lige så godt lave maden inde i køkkenet.

    vh

    Andreas

  12. #12
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Århus. Med Å!
    Age
    48
    Posts
    10,181

    Sv: Re: Sv: Kalvemørbrad på gril

    Quote Originally Posted by Andreas View Post
    Jovist, man kan også koge kartofler på en grill. Men hvorfor skulle man det?

    Udover det sociale element - at man laver mad ude i haven - så giver en grill to fordele frem for et komfur: Røg fra kul og kraftig varme direkte fra en støbejernsrist. Hvis man ikke vil bruge disse fordele, fordi kødet er for sart, så kan man lige så godt lave maden inde i køkkenet.

    vh

    Andreas
    Sorry men.. du lyder lidt som om din erfaqring med grill kommer fra enten en gammel boxgrill eller sådan en engangsfætter...

    Og der er da ingen der snakker om at *KOGE* noget.. vi taler om at grille. Du påstår aat ikke alt kød kan grilles. Pia påviser at selvfølgelig kan det det. Og så koger vi pludselig kartofler?


    Tidligere var jeg indbildsk, men nu er jeg fuldkommen! NU MED ÆRTEBÆLG!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •