Vi har overvejet at holde nytår helt alene i år (Thomas, jeg og vores yngste søn Joey), vi plejer ellers altid at have gæster, men har egentlig slet ikke lyst til at “skrue” os op til det helt store så jeg er meget i tvivl om hvad vi skal lave.
Aner det ikke
Vi skal holde nytår med to andre par og vi skal have forret med Hvad det lige bliver ved jeg faktisk ikke helt endnu, så inspiration søges til noget let at lave
Indtil videre er tanken at lave
Caprese Empanadas
Carpaccio
Rådyrfilet med nogle italiensk inspireret kartofler og vildtsovs m. svampe
Ostebord
Apple Creme Cheese Roser
Det KAN være et par af retterne laves lidt om, men det ser jeg lige på i aften, når indkøbssedlen skal laves efter de sidste opskrifter er fundet frem
Jeg skal være hjemme alene nytårsaften men jeg har købt ind til Cuvette steg med hasselbagte kartofler og bearnaise sauce.
Det er måske ikke ligefrem standard nytårsårs menu men det er guffemad, og noget jeg meget sjældent laver nu hvor jeg er alene så den bliver helt sikkert nydt. Jeg fandt en stor cuvette steg sat ned til under halv pris i starten af december og frøs den ned, så jeg bliver nok nødt til at skære et par bøffer fra til nytårsdag ellers tvivler jeg på jeg får spist det hele.
Jo jeg har da også købt noget af bagerens kransekage og en jordbær champange til midnat. Jeg er helt sikker på min lille hund vil dele den kransekage med mig mens vi ser på fyrværkeri, det plejer vi at gøre
Vi har nogle traditioner nytårsaften når det kommer til selskabet og menuen
Hvad vores venner laver til forret ved jeg ikke, de sidste par år har de haft madroulade med, håber de gentager det! Hovedretten bliver oksestriploin, med en form for kartofler, hvidløgssmør, dressing, flutes, og noget grønt. Det er den nok ene gang om året, hvor jeg ikke frivilligt tager de nemme løsninger, men heller tilbringer timer i køkkenet, for at hører festen og gæsten
Desserten bliver til chokolademousse, som vores venner også står for:)
Vi er faktisk altid alene nytårsaften, for som regel skal Claus på job næste morgen. Vi har ikke rigtigt nogen traditioner udover vi vil have noget godt at spise. Jeg er helt blank iår, det bliver sikkert bare som så tit et par bøffer og noget rødvin Men lurer lige på om nogen af jer kommer med nogle gode ideer
Jeg har en veninde som kommer her nytårsaften. Hun og min mand skal have indbagt laks og små kogte kartofler, vendt på panden i smør og persille, evt. med hollandaisesauce.
Jeg skal have “fredsfisk” en vegetarisk ret lavet af bagte skiveskårne pastinakker, (i dette tilfælde dog persillerødder), som vendes i kikærtemelklister og derefter i krydret rasp og steges på panden, ligesom rigtige fiskefiletter.
Retten blev brugt i knaphedstider under krigen og hedder oprindeligt “krigsfisk”.
Dertil samme slags kartofler, som de to andre og hollandaisesauce.
Og så laver vi en stor skål waldorfsalat, som vi spiser til.
Desserten er chokoladeskåle med frugt og creme af piskefløde blandet med kokosfløde.
Forretten tænker vi os til .
Til natmad, er der en franskbrød med rejer, til de kødspisende.
Jeg skal have en avocado med mayonnaise og kaviart (tangkaviar).
Og så skal vi selvfølgelig skåle nytåret ind med en flaske Verdi.
Og hygge med noget Irsk kaffe og resten af juleslikket.
Og som forventet ændrede menuen sig, men nu er den delvis hemmelig, for en lidt pludselig indskydelse af en invitation bød pludselig på en Kattegal+Gæst og de skal jo da ikke vide på forhånd, hvor meget lækkert mad vi skal have
Der er stadig 5 retter, der er bare lavet lidt andre end først tænkt - i mine øjne kun til det bedre
Og @Katho jeg siger bare - det er ikke de stramme bukser I behøver tage på
I år skal vi være alene …altså ikke helt alene…der er jo alle dyrene her
Men vi er …næsten helt sikre på at vi bestiller nogle store lækre stykker smørebrød.
Det er mange år siden vi har fået det til nytår.
Og det er jo nemt…bare kryds de stykker vi gerne vil have.
Desserten skal nok være en god is og så vil jeg lave Jordbærmousse også…for…dessert kan man aldrig få for meget af vel
Men til dronningen har vi altid lidt lækkert, i år hjemmebagt knækbrød med noget lækker skinke og agurk og gulerødder i bidder.
Til hovedret en velhængt oksemørbrad som helsteges ved lav Temp i lang tid. Dertil hasselback kartofler, hjemmelavet rødvinssovs og noget grønt (nok broccoli da det kun er mig der er til det)
Nå, nu ligger det endelig fast, hvad jeg skal til nytår. Havde lange overvejelser om, om jeg helst bare ville sidde alene. Men nu bliver det til, at jeg tager over til en veninde og hendes mor og søn. Og menuen der er:
Hummerhaler til forret
Oksefilet til hovedret
Kage og is til dessert
Og så selvfølgelig kransekage og champagne til nytår.
Jeg skal nok fortælle hvad menuen for mig er nytårsaften, men jeg kender den først d. 31.
Jeg ved der er snacks og velkomstdrink til nytårstalen, og vi så ellers får 3 retter og det har de sidste år været lækker mad. Så jeg kommer bare, betaler et beskedent beløb for festlighederne og fester
Jeg er i syv sind, skal være hjemme uden gæster.
På den ene side vil jeg gerne have list lækkert mad, på den anden side har jeg det lidt ambivalent med at stå og lave stor middag til mig selv.
Og til sidst er der jo maven der gør knuder, så jeg ikke bare kan spise.
Laver jeg noget god mad til mig selv bliver det noget indbagt vegetar-farsbrød med ovnkartofler og min lækre rødvinssovs.