Har lige lavet disse boller efter inspiration fra en blog:’
1 dl affedtet mandelmel
½ dl affedtet kokosmel/fibre
4 æg
25 g blødt smør
2 tsk bagepulver
2 spsk husk/loppefrøskaller
½ tsk kardemomme
1 spsk sukrin (gold)
½ dl surmælksprodukt - skyr, creme fraiche, græsk youghurt
½ dl hytteost
Pisk hytteost og surmælksprodukt sammen med æggene og det bløde smør… sørg for at det er godt pisket sammen (jeg bruger min lille foodprocessor)
Tilsæt alle de tørre dele, bland rigtig godt sammen,
Lad stå i 15 minutter og kom så en stor spskfuld op i en muffinform… man kan godt bage dem på bageplade, men så planer de ud og bliver til meget flade “boller”… Der er dej til omkring 8 boller.
Bag ved 200 grader i ca 20 minutter… lad køle en smule af og server så smurt med frisk iskoldt tandhøjt smør…MUMS
Jeg har virkelig savnet en form for brød, hvor jeg har kunne spise smør til eller på… det er endelig lykkedes at finde noget med det her Brødet er sødligt, sådan som theboller skal være, så det er ikke egnet til pålæg udover måske en skive ost.